Aku Bukan SuparmenKata-kata Syeikh Abdul Wahab Azam: "Ajarlah jiwamu untuk terbang tinggi, nescaya ia benci sesuatu yang remeh. Ajarlah jiwamu erti kemuliaan agar ia benci kehinaan. Berilah peluang jiwamu merasai kelazatan rohani yang agung, necsaya ia bencikan kelazatan kecil yang sementara."
Maka cita-cita tertinggi kita, tidak lain tidak bukan ialah mahukan mati syahid dan menggapai syurga Firdausi.

Diceritakan Dr. Amar Khaled di dalam bukunya mengenai seorang pemuda yang datang berjumpa Saidina Ali lalu berkata: " Aku khuatir yang terjadi di seluruh negeri Muslim adalah kerana dosa-dosaku." Aku terkejut ! Aku merenung ! Benar apa yang dikatakan oleh pemuda itu. Tidak ramai yang mengerti akan hakikat ini. Sesungguhnya bencana turun kerana maksiat & lenyap kerana taubat. (Saidina Ali r.a)

Ummat sedang lemas, tegarkah pemuda membiarkan nasib mereka begitu?

***
Sedikit petikan daripada buku "Aku Bukan Suparmen" karya Asyraf Farique. Banyak input-input yang bermanfaat buat mereka yang bergelar "pemuda" di dalamnya. Takkanlah saya nak ceritakan semuanya di sini kan. Tak menariklah. Rugi kalau tak baca. Lepas nie, pakat-pakat pergi beli. Nak beli online boleh. Nak ke kedai terus pun boleh.

In shaa Allah...
lepas gali (ilmu) bolehlah hasilkan outputnya (beramal dengan ilmu).
*jangan semangat hangat2 tahi ayam jee ^^

Wallahua'lam.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Apa itu 'TARBIYAH' ?

Kesunyian Itu Tarbiyah Buat Diri...

Tiga Golongan Manusia